Video: Govor o Vučiću izazvao koškanje u Skupštini Srbije

Šef zastupničke grupe Narodna stranka Miroslav Aleksić optužio je predsjednika Srbije i njegov SNS da varaju građane kao šibicari.

Šef zastupničke grupe Narodna stranka Miroslav Aleksić optužio je ministra finansija Sinišu Malog da je doveo državna preduzeća do potpunog kolapsa (Twitter / Screenshot)

Šef zastupničke grupe Narodna stranka Miroslav Aleksić izjavio je da vladajuća koalicija „rebalansom predlaže inflatorni budžet“, a da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posljednjih deset godina vodi „šibicarsku ekonomsku politiku“, što je govor koji je izazvao veliku buru u parlamentu Srbije, na granici fizičkog incidenta, objavili su srbijanski mediji.

Aleksić je optužio ministra finansija Sinišu Malog da je doveo državna preduzeća do potpunog kolapsa, navodeći primjer Telekoma i Elektroprivrede Srbije, dodajući da su građani također višestruku zaduženo u posljednjih nekoliko godina.

„Telekom Srbija danas isplaćuje plate iz kredita…”, rekao je Aleksić.

„Varate građane kao šibicari – date im malo, pa im uzmete sve što imaju u džepu. Odnarođena vlast od građana uzima novac za državnu kasu iz koje ga potom preliva u džepove tajkuna i ljudi koji upravljaju državom i u povlašćene firme bliske režimu“, rekao je Aleksić na sjednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta.

Aleksić je Malom rekao da je vlast u posljednjih deset godina svakog građanina Srbije zadužila za 3.000 eura, pošto je javni dug porastao sa 15 milijardi na 34 milijarde eura.

„Svaki građanin je 2012. godine dugovao 2.100 evra, a danas 5.100 evra, ustvrdio je Aleksić.

Izvor: Agencije