Redakciji lista ‘Danas’ upućene prijetnje

Povod prijetnje je izvještavanje lista ‘Danas’ o temama vezanim za Kosovo, bh. entitet Republiku Srpsku i Crnu Goru.

Redakcija lista 'Danas' je navela da je preteći e-mail proslijedila odjeljenjima policije i tužilaštva zaduženim za visokotehnološki kriminal (Screenshot)

Na službenu e-mail adresu glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića u nedjelju ujutro je stigao e-mail u kojem se prijeti “salvama metaka” novinarima, urednicima i kolumnistima ovog dnevnika zbog, kako se navodi, njihove uređivačke politike, navodi list.

“Kao glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista Danas, osećam potrebu da vas obavestim da se vi i vaši novinari i kolumnisti nalazite u smrtnoj opasnosti od strane pojedinih krajnje desno orijentisanih struktura koje obitavaju iz senke”, navodi se u e-mailu naslovljenom “Beogradski Šarli Ebdo” (u napadu na pariski satirčni list Charlie Hebdo je u januaru 2015. godine poginulo 12 osoba) koji je objavio dnevnik na svoj web-stranici, prenosi Tanjug.

Prijavljeno nadležnim organima

U e-mailu se navodi da će “jednog jutra najednom salva metaka krenuti da lomi prozore i rikošetira iznad njihovih glava, a da potencijalni počinioci nikada neće izaći pred lice pravde, jer i oni neće preživeti tako što će sami sebi presuditi ili pak poginuti u razmeni vatre sa organima reda”.

Povod za prijetnju je, kako navode, izvještavanje lista Danas o temama vezanim za Kosovo, bh. entitet Republiku Srpsku i Crnu Goru čime su se novinari, urednici i kolumnisti ovog dnevnika, kako navode, “stavili na stranu neprijatelja srpskog naroda i lupili sebi etiketu domaćih izdajnika”.

Redakcija lista Danas je prijeteći e-mail, koji je poslan sa adrese threateningaccount@proton.me, proslijedila odjeljenjima policije i tužilaštva zaduženim za visokotehnološki kriminal. Glavni i odgovorni urednik Danasa očekuje da nadležni organi reaguju u što kraćem roku i otkriju autora e-maila.

Izvor: Agencije