Nakon prijetnji novinarki CIN-a: Suspendovan Zoran Čegar

Suspendovani načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije Zoran Čegar pred zgradom Suda u Dubrovniku prijetio je novinarki CIN-a.

Načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar je suspendovan (Al Jazeera)

Načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar je suspendovan, stoji u saopštenju koje je objavljeno na službenoj stranici Federalne uprave policije.

“Imajući u vidu interes javnosti i medija u pogledu razloga povodom kojih je doneseno predmetno rješenje o suspenziji, zaštite zakonitosti postupka koji je u toku, te njegove tajnosti propisane pozitivnopravnim propisima Federalna uprava policije u ovom momentu ne može u javnosti iznositi činjenice i okolnosti postupka koji se sprovodi protiv policijskog službenika Zorana Čegara”, saopšteno je.

Podsjetimo, Zoran Čegar je prošle sedmice nasrnuo i prijetio novinarki CIN-a ispred suda u Dubrovniku, gdje mu je počelo suđenje jer je optužen za prevaru.

Suđenje u Dubrovniku

Čegaru je na Općinskom sudu u Dubrovniku počelo suđenje pod optužbom da je prevario Darka Markovića, vlasnika „Prožure“, agencije za iznajmljivanje jahti i automobila sa otoka Mljeta, za 20.000 eura, pisao je CIN.

„Ne smatram se kriv, prema optužnici“, rekao je Čegar na Sudu.

Novinari CIN-a su tada ispred Suda zatražili od Čegara komentar.

On je burno reagovao, nasrnuvši na novinarku uz riječi: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Prijetnje novinarima

Ovo nije prvi put da Čegar prijeti novinarima CIN-a. On je tokom istraživanja u kratkom telefonskom razgovoru odbio razgovarati uz prijetnje i psovke.

Aludirajući tada na svoj položaj, rekao je da su ga o novinarskim kretanjima i radu “obavještavali razni ljudi”.

“Ja sve znam, ne radim ja u trafici”, rako je Čegar.

Naredno ročište je zakazano za 8. decembar ove godine.

Izvor: Agencije