Kosovo: Odgođeno naplaćivanje kazni za registarske tablice

Policija je za 24 sata odgodila primjenu odluku Vlade da se počne s izricanjem novčanih kazni za vozila sa srbijanskim registarskim tablicama gradova na Kosovu.

Od 1. novembra izrečeno je 1.740 opomena za vlasnike vozila sa srbijanskim registarskim tablicama gradova na Kosovu (EPA)

Policija Kosova je saopćila da je za 24 sata odgođena primjena odluke Vlade Kosova da se od 21. novembra počne s izricanjem novčanih kazni za vozila sa srbijanskim registarskim tablicama gradova na Kosovu.

“Izricanje opomene će se nastaviti do 21. novembra, a nakon ovog datuma, od 22. novembra ove do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Republike Kosova s ovakvim nelegalnim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi s provođenjem kažnjavanja novčanom kaznom, u skladu sa zakonima na snazi”, piše u saopćenju policije, prenosi Beta.

Do sada izrečeno 1.740 opomena

Također se ističe da je od 1. novembra do sada izrečeno 1.740 opomena za vlasnike vozila sa srbijanskim registarskim tablicama gradova na Kosovu.

U Briselu će se u ponedjeljak sresti premijer Kosova Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a jedina tačka susreta je pronalaženje rešenja za prevazilaženje tenzija koje su izazvane odukom Vlade Kosova o preregistraciji srbijanskih s RKS tablicama za gradove na Kosovu.

Ova odluka o odlaganju za 24 sata se u Prištini ocjenjuje kao davanje mogućnosti pronalaženja rješenja za pitanje registarskih tablica, ali i drugih otvorenih pitanja u dijalogu Kosova i Srbije.

Izvor: Agencije