Vučić predstavio sastav nove vlade Srbije

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predstavio je danas, na sjednici Glavnog odbora stranke, sastav nove vlade koju će voditi mandatarka Ana Brnabić.

„Mandatar za sastav nove vlade je na sednici Predsedništva pročitala imena. Ovde postoji još nekoliko nedoumica, a do večeras ili ujutro će biti završeno jer je pitanje razgovora sa tri osobe“, objasnio je Vučić (EPA)

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predstavio je danas, na sjednici Glavnog odbora stranke, sastav nove vlade koju će voditi mandatarka Ana Brnabić, javlja Tanjug.

„Mandatar za sastav nove vlade je na sednici Predsedništva pročitala imena. Ovde postoji još nekoliko nedoumica, a do večeras ili ujutro će biti završeno jer je pitanje razgovora sa tri osobe“, objasnio je on.

Prijedlog Brnabić je, kazao je, da njen zamjenik i ministar spoljnih poslova bude Ivica Dačić, potpredsjednik i ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsjednik i ministar finansija Siniša Mali.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine biće Tomislav Momirović, privrede Rade Basta, poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministrica rudarstva i energetike Dubravka Negre, pravde Maja Popović.

Razgovore vodio Vučić

Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće Bratislav Gašić, ministarstvo za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, ministarstvo za evropske integracije Tanja Miščević, ministarstvo prosvjete Branko Ružić, ministarstvo nauke Jelena Begović, Ministarstvo zdravlja Danica Grujičić, Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, Ministarstvo za brigu o populacionoj politici Darija Kisić, Ministarstvo turizma Husein Memić, Ministarstvo sporta Zoran Gajić, Ministarsvo državne i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, Ministarstvo kulture Maja Gojković, ministarstvo za razvoj sela Milan Krkobabić.

„Svi neprijatni razgovori i sa ljudima koji nisu u vladi morao sam ja da obavljam prethodnih dana, nemojte da preterujete sa diskusijama od pet sati“, poručio je Vučić.

Rekao je da je ostalo nepopunjeno ministarstvo telekomunikacija, ministarstvo za javna ulaganja i ministri bez portfelja.

Prenio je da su svi ljudi koji se nisu našli u novoj vladi najavili da će nastaviti da rade vrijedno unutar stranke.

Izvor: Agencije