Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji vraćaju mandat

“Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu Vladu ruše”, naveo je Krivokapić.

GP URA je inicirala i formiranje manjinske vlade, a premijer Krivokapić je potom zatražio smjenu Abazovića (EPA)

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić reagovao je na navode pojedinih političkih partija da on i ministri bliski njemu vode borbu za fotelje, upitavši “kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove izbore i mandat vraćaju narodu”, javlja Tanjug.

“Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu Vladu ruše”, naveo je Krivokapić na Twitteru.

Crnogorska Vlada podnijela je zahtjev parlamentu za skraćenje mandata Skupštini, koalicija Crno na Bijelo, čija je okosnica GP URA potpredsjednika aktuelne vlade Dritana Abazovića, pokrenula inicijativu za izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti.

Ispitati porijeklo Krivokapićeve imovine

GP URA je inicirala i formiranje manjinske vlade, a premijer Krivokapić je potom zatražio smjenu Abazovića.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) najavila je da će samoinicijativno ispitati porijeklo imovine premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i članova njegove porodice, prenose podgoričke Vijesti.

List navodi da je uputio pitanje ASK da li ispituje porijeklo imovine premijera i njegove porodice, nakon što je SDP saopštio da se ona značajno uvećala u prethodnom periodu, kao i da li će pokrenuti postupak protiv premijera zbog sumnje u zakonitost pregovora o sudbini bolnice u Meljinama.

Tvrdnje biznismena Duška Kneževića

”Na temelju svojih nadležnosti, Agencija je pokrenula postupke radi utvrđivanja porijekla imovine za javnog funkcionera Zdravka Krivokapića i člana njegovog zajedničkog domaćinstva”, rečeno je zvanično Vijestima u ASK.

Biznismen Duško Knežević, čija je Atlas grupa vlasnik bolnice u Meljinama koja je u stečaju, prošle sedmice je izjavio da je o rješavanju problema u opštoj bolnici Meljine razgovarao sa premijerovom ćerkom Jelenom.

Vijesti dodaju da im iz kabineta Krivokapića nisu odgovorili da li je njegova ćerka razgovarala sa optuženim biznismenom u ime vlade i na osnovu čijeg ovlaštenja.

Izvor: Agencije