Dačić: Prvi put Europol zvanično informisao o prijetnji Vučiću

Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saradnja sa Evropolom, da smo zvančno dobili informaciju, poručio Ivica Dačić.

Dačić je istakao da je riječ o kredibilnim stvarima, kao i da treba što pijre da prestanu omalovažavanja ove informacije (EPA)

Predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je sinoć da je ovo prvi put od kako Srbija sarađuje sa Europolom, da je Europol zvanično objavio informaciju o postojanju prijetnje za bezbjednost predsjednika Aleksandra Vučića, dodajući i da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin javnosti to ne bi saopštio da informacija nije kredibilna, prenosi Tanjug.

On je za TV Pink istakao da je riječ o kredibilnim stvarima, kao i da treba što prije da prestanu omalovažavanja ove informacije.

“Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saradnja sa Europolom, da smo zvančino dobili informaciju. Sigurno ne bi dali tu informaciju da ona nije kredibilna. Europol je, takođe, tu informaciju dobio od službe članice EU, isto tako je to kredibilan izvor. Treće, ministar to ne bi sigurno saopštio da to nije tačno. Da to nije tačno, Europol bi do sada to demantovao”, kazao je Dačić.

Pitanje unutrašnjih faktora

Drugo pitanje, kako je rekao Dačić, jeste pitanje unutrašnjih faktora.

“Da li je moguće da se tako nešto priprema, a da nisu upućeni faktori iznutra i to je nešto što izaziva mnogo veću zabrinutost i tu bi zaista trebalo da se prestane sa nekim licitiranjem verbalnim oko svega toga nego da se preduzimaju određene radnje, nego da se pohapse svi oni koji imaju bilo kakve veze sa tim pripremama ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike”, istakao je on.

Izvor: Agencije