PDP: Pali smo na niske grane ako je RS-u saveznik Zoran Milanović

Milorad Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa, kaže zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Višegodišnja politika savezništva SNSD-a sa Hrvatima nije donijela ništa dobro RS-u i srpskom narodu, tvrde iz PDP-a (Borut Živulović / PIXSELL)

Zamjenik predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP) Nenad Vuković izjavio je da je bh. entitet Republika Srpska pod vodstvom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorada Dodika, pao na niske grane, kada mu je jedan od malobrojnih saveznika u svijetu hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Vuković je ocijenio da ne treba odbijati “otvorene ruke prijateljstva, ali da uvijek treba paziti ko je pruža i šta su mu motivi”.

“Kako smo došli do toga da Dodik u naše ime druguje sa nekim ko je Srbe nazvao ‘šakom jada’? Nekim ko je za predsjednika Srbije rekao da ‘besposlen pop i jariće krsti’? Zar nama prijatelj i saveznik da bude osoba koja govori da će se lično založiti da sve članice Evropske unije priznaju tzv. Kosovo?”, naveo je on, prenijela je Beta.

Postavio je i pitanje – “šta reći o nekome ko o najsvirepijim ustaškim zločinima počinjenim prema Srbima u Jasenovcu kaže da su Srbi ubijani jer su pružali otpor, pa su tretirani kao neprijatelji”.

“Zar naše interese da brani neko ko govori da Srbe tokom ‘Oluje’ nije protjerala Hrvatska, već Beograd, i slavi to etničko čišćenje”, naveo je Vuković.

‘Taktički promašaj’

Prema njegovim rečima, Dodik mora biti svjestan “šta stoji iza Milanovićeve trenutne podrške njegovim politikama”.

Dodao je da višegodišnja politika savezništva SNSD sa Hrvatima nije donela ništa dobro Republici Srpskoj ni srpskom narodu, već da je je to “taktički promašaj od kojeg će korist izvući isključivo hrvatski narod u BiH”.

“Iza svega stoji vraćanje usluga za prethodno agitovanje za hrvatske interese, poput Pelješkog mosta. Stoji zalaganje za treći entitet, koji može samo oslabiti poziciju Republike Srpske. I stoji potrebna podrška hrvatskim zahtjevima u vezi sa izmjenama Izbornog zakona”, naglasio je Vuković.

Naveo je da nije Zoran Milanović odjednom postao prijatelj Srba, već je Dodik “bio i ostao agent hrvatskih interesa”.

Zoran Milanović prije nekoliko dana je izjavio da u Miloradu Dodiku vidi partnera u BiH.

Izvor: Agencije