Brnabić razgovarala sa ambasadorom Katara o unapređenju saradnje

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa novim ambasadorom Katara u Beogradu Farisom Roumijem Mohammedom Shaheenom Al-Nuaimijem unapređenju saradnje dvije zemlje.

Brnabić je rekla ambasadoru Al-Nuaimiju da su dvije države započele novu etapu u saradnji koja je otvorila prostor za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa (Tanjug)

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u utorak sa novim ambasadorom Katara u Beogradu Farisom Roumijem Mohammedom Shaheenom Al-Nuaimijem unapređenju saradnje dvije zemlje.

Brnabić je rekla da su dvije države započele novu etapu u saradnji koja je otvorila prostor za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa, saopštila je Vlada Srbije, prenosi Beta.

Katarski ambasador je kazao da je Srbija veoma važan partner, uzimajući u obzir njen strateški položaj, izvozne mogućnosti i veoma dobre odnose sa svim zemljama svijeta, navodi se.

Ocijenio je da postoji obostrani interes za intenziviranje saradnje na međunarodnom nivou i za podršku po važnim pitanjima za obje zemlje i izrazio interesiranje za uvoz poljoprivrednih proizvoda i povećanje trgovinske razmjene.

Zahvala za pomoć

Brnabić je navela da postoji interesiranje za katarske investicije u Srbiji u oblastima građevine, infrastrukture, informacione tehnologije i poljoprivrede, piše u saopštenju.

Dodala je da je Srbija posvećena razvoju u oblastima vještačke inteligencije, biotehnologije, biomedicine i digitalizacije u kojima postoje brojne mogućnosti za zajedničke projekte.

Ona je zahvalila za podršku i pomoć u medicinskoj opremi koju je Katar uputio Srbiji tokom epidemiološke krize, u vrijeme kada se i sam suočavao sa velikim izazovima uzrokovanim pandemijom.

Brnabić je izrazila uvjerenje da će tokom Al-Nuaimijevog mandata u Srbiji biti intenziviran politički dijalog i nastavljen razvoj bilateralnih odnosa, dodaje se.

Izvor: Agencije