SIPA pretresa sjedište Granične policije BiH, uhapšene tri osobe

Pretresi se vrše u vezi navodnih neregularnosti prilikom prijema kadeta u tu policijsku agenciju.

Osumnjičeni službenici Granične policije BiH se terete za zloupotrebe položaja i primanje poklona, potvrdili su iz SIPA-e BiH (Armin Durgut / PIXSELL)

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije Bosne i Hercegovine u Sarajevu i Srednjobosanskom kantonu, i vrše privođenja i pretrese.

Lišene su slobode tri osobe, od kojih su dvije policijski djelatnici Granične policije, saopćilo je državno tužilaštvo te zemlje.

Pretresi se vrše u vezi sumnje na neregularnosti prilikom prijema kadeta u tu policijsku agenciju.

Na terenu više policijskih agencija

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu provode aktivnosti koje se odnose na pretrese osoba i objekata, kao i lišenja slobode na području Kantona Sarajevo i Srednjebosanskog kantona, a u svezi sa kaznenim djelom zlouporaba položaja ili ovlasti, povezanog sa kaznenim djelima primanja dara ili drugog oblika koristi.

Na terenu se nalazi više policijskih djelatnika SIPA.

U okviru pretresa, izvršit će se i pretresi određenih službenih prostorija institucija Bosne i Hercegovine, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO