Slovenija donira BiH 100.620 doza vakcine Pfizer

Slovenska vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila da donira vakcine na osnovu zahtjeva iz BiH, u svrhu humanitarne pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19.

Vlada Slovenije donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 100.620 doza vakcine protiv korona virusa (Arhiva)

Vlada Slovenije donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 100.620 doza vakcine protiv korona virusa proizvođača Pfizer/BioNTech, prenosi Anadolija.

Slovenska vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila da donira vakcine na osnovu zahtjeva iz BiH, u svrhu humanitarne pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Slovenije.

Priprema vakcina za transport

Kako prenosi slovenska novinska agencija STA, Vlada Slovenije uputila je Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih poslova da poduzmu sve potrebne korake za provedbu humanitarne pomoći te je ovlastila ministra nadležnog za zdravstvo Janeza Poklukara da potpiše ugovornu dokumentaciju između Slovenije, Bosne i Hercegovine i BioNTech/Pfizera.

Nacionalni institut za javno zdravstvo će pripremiti vakcinu za transport i predati je primatelju, kojeg utvrđuje i šalje nadležno ministarstvo iz BiH.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO