Osam hrvatskih županija u crvenom na novoj korona-karti

Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska su jedine članice EU-a koje su ostale u zelenom; ostale su u potpunosti, crvene ili imaju i narandžastih dijelova.

Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija crvene su na novoj karti ECDC-a (ECDC)

Istočni i centralni dio Hrvatske pocrvenio je na novoj karti raširenosti korona virusa koju je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio u četvrtak.

Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija crvene su na novoj karti ECDC-a. Grad Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske ostali su u narandžastom, piše Hina.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Slovenija u potpunosti u crvenom

Epidemiološka karta ECDC-a za Evropu objavljuje se svake sedmice na osnovu 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska su jedine članice EU-a koje su ostale u zelenom. Ostale su u potpunosti, crvene ili imaju i narandžastih dijelova.

Slovenija u potpunosti u crvenom.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO