Vučić: Đukanović budućnost Crne Gore vidi u nestanku Srba

Predsjednik Crne Gore bi želio svoju zemlju graditi tako da ne bude Srba, ili da bar u početku nemaju politička prava; onda da im uzmu crkvu, pa zatim pravo da se nazivaju Srbi, kaže predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić je poručio da nema ništa lično ni protiv koga u regiji (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odlično razumije poruke koje su upućene iz Zagreba i da one samo potvrđuju da Srbija nešto odlično radi kada joj u regiji moraju posvetiti toliko pažnje.

“Da sam nepismen i da ne razumem jezik, razumeo bih te poruke, svako bih razumeo. Ali, sadržajem nisam fasciniran. To govori: ‘Mi nemamo pametnija posla, očigledno da Srbija nešto mnogo dobro radi kada moramo toliko pažnje da joj posvećujemo'”, rekao je on za TV PINK komentirajući poruke predsjednika Hrvatske i Crne Gore, Zorana Milanovića i Mila Đukanovića, iz Zagreba.

Vučić je kazao da on i Ðukanović budućnost regije vide drugačije.

“On [Đukanović] budućnost svoje zemlje vidi u asimilaciji i nestanku srpskog stanovništva, ja u poštovanju prava svih da budu svoji na svome. On bi želeo svoju zemlju da gradi tako da ne bude Srba, ili da bar u početku nemaju politička prava. Onda da im uzmu crkvu, pa zatim pravo da se nazivaju Srbi”, rekao je predsjednik Srbije.

‘Ništa nas tuđe ne interesuje’

Kako kaže, u Crnoj Gori su smislili “trik” za popis stanovništva, tako što bi napravili poseban odjeljak – nacionalnost, da bi svi rekli da su Crnogorci, dok bi poseban dio bila etnička grupa.

“Ne znam kako su pravili distinkciju, zna se ko su pripadnici nacionalnih manjina, a ko etnička grupa. U Crnoj Gori bi da svedu Srbe na etničku grupu”, kazao je Vučić.,

Poručio je da nema ništa lično ni protiv koga u regiji, ali da ima protiv politike čiji je osnov nestanak Srba, uz tobože priču da se suočavaju s problemima sa Srbijom kao hegemonom.

“Mogu ponovo da poručim – ništa nas tuđe ne interesuje, osim elementarnih prava na opstanak, život Srba, što mi obezbeđujemo drugima”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije