Milanović: Proevropska Crna Gora važna Hrvatskoj kao susjed i partner u NATO-u

Sastankom na Brijunima završen je dvodnevni službeni posjet predsjednika Đukanovića Hrvatskoj.

Kako je saopćeno iz Ureda predsjednika Hrvatske Milanović i Đukanović nastavili su na Brijunima bilateralne razgovore o odnosima dviju država (Želljko Lukunić / Pixsell)

Zagreb će nastaviti podržavati evropski put Podgorice jer je proevropska Crna Gora važna kao susjed i partner u NATO-u, rekao je u petak predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na Brijunima gdje je njegov kolega po dužnosti Milo Đukanović završio dvodnevni posjet Hrvatskoj, prenosi Hina.

Kako je saopćeno iz Ureda predsjednika Hrvatske Milanović i Đukanović nastavili su na Brijunima bilateralne razgovore o odnosima dviju država.

Drugi dan Đukanovićeva službenog posjeta iskorišten je za dodatnu razmjenu informacija i stajališta dvojice predsjednika o pregovorima Crne Gore o ulasku u Evropsku uniju u čemu je  Milanović potvrdio podršku Hrvatske.

Crna Gora treba nastaviti razvijati se kao demokratska, sekularna i proevropski orijentirana država, rekao je Đukanović.

Republika Hrvatska podržat će takva nastojanja Crne Gore koja je  susjed i partner u NATO savezu, rekao je Milanović, prema saopćenju.

Završen posjet Đukanovića Hrvatskoj

Dvojica predsjednika razgovarali su i o situaciji u Crnoj Gori i jugoistočnoj Evropi.

Sastankom na Brijunima završen je dvodnevni službeni posjet predsjednika Đukanovića Hrvatskoj tokom kojeg je Milanović poručio da Crna Gora zaslužuje preferencijalni tretman u pregovorima s EU, jer u protivnom sama ideja pregovora nema smisla.

Milanović je rekao da je njegov zadatak “skretati pozornost” na tu činjenicu te je upozorio da geopolitički vakuum na Balkanu iskorištavaju zemlje poput Rusije koje se protive evropskom sistemu vrijednosti.

Zapadne države “vide utjecaj stranih sila na svojim granicama, a ekvivalentno to ne vide u Crnoj Gori”, naglasio je Milanović.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO