Slučaj Dženan Memić: Novi pretresi u Sarajevu

Kako javlja Patria, pretresaju se stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, zatim Ševala Kovačevića, saobraćajnog vještaka te hotel Crystal na Ilidži.

Sa nedavnih protesta u Sarajevu gdje se tražila pravda u slučaju Memić (EPA)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog Kantona Sarajevo danas vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu, javlja agencija Patria i dodaje kako je riječ o slučaju „Dženan Memić“.

I iz Tužilaštva ViH su potvrdili kako su pretresi povezani sa slučajem Dženan Memić.

„Policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji sa postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu. Radi se o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog  hotelskog kapaciteta na Ilidiži. Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine“, navodi se u saopćenju i dodaje kako „postupajući tužitelji koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu“.

Snimci kamera hotela Crystal

Kako javlja Patria, pretresaju se stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, zatim Ševala Kovačevića, saobraćajnog vještaka te još jedan objekat na Ilidži.

Riječ je o hotelu Crystal sa čijih su nadzornih kamera namjerno obrisano snimci za dane 9, 10. i 11. februar 2016. godine.

Iz MUP-a KS su saopćili da će više detalja biti poznato nakon provedenih aktivnosti.

Izvor: Agencije

Povezane

Porodica Memić kaže kako ima informacije da bi Tužilaštvo uskoro moglo da otvori istragu za ubistvo, dok odbrana optuženih navodi da ne postoji zakonski osnov za proširivanje postojeće optužnice.

Published On 25 Aug 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO