Abazović se izvinio Cetinjanima zbog 5. septembra

Potpredsjednik crnogorske Vlade je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao ‘gorak ukus’.

Dritan Abazović: Crna Gora smo svi zajedno (EPA)

Potpredsjednik crnogorske Vlade zadužen za koordinaciju službi sigurnosti Dritan Abazović izvinio se u svoje ime građanima Cetinja zbog događaja na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Dodaje se kako je poručio da “Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi“, prenosi Tanjug.

Abazović je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao “gorak ukus“ i da su “povrijeđena osjećanja Cetinjana“.

Helikopterom na ustoličenje

“Žao mi je i izvinjavam se u svoje ime. Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno. Moramo iznalaziti rješenja i sačuvati Crnu Goru“, napisao je Abazović.

Na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama, no on je na Cetinje, zajedno s patrijarhom SPC-a Porfirijem, dovezen helikopterom.

Izvor: Agencije