Vučić: Đukanović želi Crnu Goru bez Srba

Reakcija je to na izjavu crnogorskog predsjednika koji je rekao da Srbija želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

Želim Crnu Goru u kojoj će da žive Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci i svi ostali, samo da svi imaju pravo da budu ono što jesu, poručio Vučić (Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, reagujući na izjavu crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića da bi Srbija Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, da se iza te izjave krije Ðukanovićeva podsvijest, jer je on zapravo taj koji želi Crnu Goru bez Srba, prenosi Tanjug.

“Niti želim, niti je moguće Kosovo bez Albanaca, niti Crna Gora bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. To je nemoguće i nikada mi nije bio cilj”, izjavio je Vučić u Kraljevu, odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, iza te izjave leži podsvijest Mila Ðukanovića, koji želi i, dodaje, uvijek je želio i sve što je radio, radio je da postoji Crna Gora bez Srba.

Na Kosovu živi 93 posto Albanaca

“Želim Crnu Goru u kojoj će da žive Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci i svi ostali, samo da svi imaju pravo da budu ono što jesu. Samo nemojte da se služite trikovima… On želi da stvaranjem Crnogorske pravoslavne crkve, pokaže da tamo nema SPC… Upravo ste autoprojekcijom pokazali da je to tako”, rekao je predsjednik Srbije.

Podsjetio je da na Kosovu živi 93 posto Albanaca, te ponovio da ne razumije kako neko misli da on želi da na Kosovu ne bude te nacije.

“Izmišljate da biste sakrili prave namere prema Srbima u Crnoj Gori”, poručio je Vučić.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada