Tužilaštvo BiH traži pokretanje postupka protiv hrvatskih ratnih komandanata

Odluke o daljnjem postupanju donijet će Državno odvjetništvo, rekao je državni sekretar ministarstva pravosuđa i uprave Hrvatske.

Salapić: Vjerujemo da će ovih dana Državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi (Patrik Macek / PIXSELL)

Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske potvrdilo je u subotu da je primilo međunarodnu molbu Tužilaštva Bosne i Hercegovine vezano uz postupke protiv hrvatskih ratnih komandanata, a odluke o daljnjem postupanju donijet će Državno odvjetništvo te o svemu izvijestiti javnost.

“Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je međunarodnu zamolnicu tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH”, kazao je državni sekretar ministarstva Josip Salapić za Dnevnik NoveTV, koja saznaje da je riječ o molbi za preuzimanjem kaznenog progona protiv više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika iz operacije Bljesak, a da ih se tereti za kaznena djela ratnog zločina, prenosi Hina.

Predmeti će biti proslijeđeni Državnom odvjetništvu

Salapić je dodao da će ministarstvo predmete ovih dana proslijediti Državnom odvjetništvu, koje će u nezavisnom istražnom postupku odlučiti šta će s tim predmetima.

“Vjerujemo da će ovih dana Državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi”, poručio je Salapić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima, te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne zapovjednike.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO