Predsjedništvo BiH: Dodik glasao protiv svih odluka

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda glasao je protiv svih tačaka dnevnog reda.

Predsjedništvo nije postiglo konsenzus niti o odlukama iz oblasti odbrane (Fena)

Na današnjoj 21. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, za sve tačke dnevnog reda glasali su predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok je protiv bio član Predsjedništva Milorad Dodik, saopćeno je iz te institucije.

S dva glasa “za”, Komšića i Džaferovića, i jednim glasom protiv, onim Dodikovim, Predsjedništvo nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti vanjske politike.

U skladu s članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, predsjedavajući će te tačke dnevnog reda uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne.

Predsjedništvo BiH, nakon glasanja, sa dva glasa “za” i jednim protiv, nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Uvrštenje na narednu sjednicu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će te tačke dnevnog reda uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obavezne.

Predsjedništvo nije postiglo konsenzus niti o odlukama iz oblasti odbrane, za čije je donošenje potreban konsenzus.

Nije postignut konsenzus niti o imenovanju članova Upravnog odbora Centralne banke BiH.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO