Bjelogrlić pušten da se brani sa slobode

Glumac je uhapšen u ponedjeljak ranije, nakon što je više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u jednom niškom hotelu.

Dragan Bjelogrlić priznao je izvršenje krivičnog djela i izrazio žaljenje (Marko Lukunic/PIXSELL) (Pixsell)

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutro više puta po glavi udario reditelja Predraga – Gagu Antonijevića u jednom niškom hotelu.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu, gdje se zadržao nešto više od tri sata, priznao izvršenje krivičnog djela i izrazio žaljenje, rekao je za Tanjug tužilac Vladimir Stanojević.

Postupak protiv glumca zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje bit će nastavljen, a on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, kazao je Stanojević.

Njemu je u ponedjeljak bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog ovog incidenta i noć je proveo u policijskom pritvoru.

‘Prišao i udario ga šakom u lice…’

Na snimku incidenta, koja je objavljena na Twitteru, vidi se da je Antonijević sjedio kada mu je Bjelogrlić prišao i udario ga šakom u lice, ali nije poznato šta je uzrokovalo takvo Bjelogrlićevo ponašanje.

U Nišu se održavaju Filmski susreti, zbog čega su Bjelogrlić i Antonijević u tom gradu.

Direktor festivala Srđan Savić izjavio je da Savjet i Direkcija festivala izražavaju žaljenje zbog incidenta.

Savić je rekao da Antonijević nije gost festivala, a njegov film Dara iz Jasenovca nije prijavljen za selekciju ovogodišnjih Filmskih susreta.

Antonijević je prije izvjesnog vremena optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film Jesen samuraja, što je Bjelogrlić demantirao, uz tvrdnju da je prepiska lažirana.

Izvor: Agencije