Novi požari u Bosni i Hercegovini

Vatra se rasplamsava u Mostaru, Jablanici, Konjicu i Stocu.

Vatrogasci iz Hercegovine ponovo se bore sa požarima (Fena)

U nedjelju se ponovno aktivirao požar na Čabulji, na lokalitetu Bogodola u Bosni i Hercegovini.

Na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Mostar, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Požar na području Zvekuše u konjičkoj općini također je aktivan, a na gašenju požara angažirani su vatrogasci Vatrogasne jedinice Konjic, radnici šumarstva Prenj Konjic i mještani, prenijela je Fena.

U 12:30 sati došlo je do izbijanja požaru u selu Stojkovićima, upućena je vatrogasna ekipa na teren i radi se na gašenju požara.

Traži se pomoć iz helikoptera iz RS-a

Vatra gori na nepristupačnom terenu iznad Donje Jablanice, a požar gase vatrogasci iz Jablanice, lokalno stanovništvo i drugi volonteri. Upućen je zahtjev za pomoć u gašenju požara iz zraka Federalnoj upravi civilne zaštite, kojim se traži pomoć helikoptera Helikopterskog servisa bh. entiteta Republika Srpska.

U općina Stolac aktivan je požar na području Derana. Gori trava, visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje s kopna.

Vatrogasci su na terenu i koliko je moguće kontroliraju požarište, navodi se.

Izvor: Agencije

Povezane

Bojkot predstavnika iz entiteta RS onemogućio je angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, kao i međunarodnu pomoć u borbi protiv požara.

Published On 21 Aug 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO