Komšić i Džaferović s Abazovićem: Posvećenost regionalnoj saradnji

Članovi bh. Predsjedništva su izrazili zahvalnost Skupštini Crne Gore, koja je nedavno usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Na čelu brojne delegacije u Srebrenici bit će crnogorski predsjednik Milo Đukanović. [Anadolija]

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović razgovarali su u petak u Sarajevu s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Tokom susreta izraženo je zadovoljstvo izuzetno dobrim prijateljskim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore te naglašeno da su obje države posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, naveli su iz bh. Predsjedništva, prenosi Anadolija.

Članovi bh. Predsjedništva su izrazili zahvalnost Skupštini Crne Gore, koja je nedavno usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Poštivati i prihvatiti istinu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kako je ranije najavio, nije prisustvovao ovom sastanku.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore je kazao je da će u ndjelju, 11. jula, prisustvovati obilježavanju 26. godišnjice genocida poči njenog u Srebrenici.

Na čelu brojne delegacije bit će crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Abazović je naglasio da Vlada, narod i građani Crne Gore poštuju i prihvataju istinu i prošlost te da na tim temeljima grade budućnost svoje zemlje.

Izvor: Agencije