Odbor za medije razriješio direktora HRT-a Kazimira Bačića

Uskok čelnika javnog servisa sumnjiči da je, u ime poduzetnika Milana Lončarića, nedavno preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita.

Prijedlog za razrješenje Kazimira Bačića bit će upućen Hrvatskom saboru (Patrik Macek/PIXSELL)

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Sabora Hrvatske u srijedu je jednoglasno donio odluku o razrješenju glavnog ravnatelja Hrvatske radio-televizije (HRT) Kazimira Bačića, koji je, zbog sumnje na korupciju, nedavno uhapšen u akciji Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) i policije.

Prijedlog za razrješenje Bačića bit će upućen Saboru, koji će o tome odlučivati većinom glasova zastupnika na plenarnoj sjednici, prenosi Hina.

Odluka saborskog odbora uslijedila je nakon što je Nadzorni odbor HRT-a prošlog petka na vanredno sazvanoj elektronskoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja Bačića.

Bačića se sumnjiči da je, u ime poduzetnika Milana Lončarića, nedavno preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu “Vrtovi svjetla”.

Stan na prestižnoj lokaciji u Zagrebu

Za tu ulogu je kao nagradu, sumnja Uskok, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milion kuna (oko 140.000 eura) u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

Vodstvo HRT-a je nakon hapšenja Bačića izvijestilo da je njegov posao preuzeo ravnatelj programa Renato Kunić, kao njegov zamjenik, naglašavajući da će o daljnjem Bačićevom radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.

Bačić je za glavnog ravnatelja HRT-a izabran u Saboru 17. februara 2017. godine, i to sa 90 glasova za, 12 suzdržanih i nijednim glasom protiv.

Prije dužnosti glavnog ravnatelja bio je šef tehnike HRT-a.

Izvor: Agencije