Dubrovnik forum: Stižu Christian Schmidt i Josep Borrell

Glavna tema četrnaestog izdanja ministarskog foruma bit će utjecaj pandemije COVID-a 19 na geopolitičke odnose i svjetsku ekonomiju.

U Dubrovnik stižu Josep Borrell, povjerenik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku, ministri vanjskih poslova Malte, Slovačke, Slovenije, Albanije, Grčke, Češke, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Latvije (EPA)

Dubrovnik forum koji se održava u petak i subotu a glavna tema bit će mu pandemija COVID-a 19, ugostit će deset ministara vanjskih poslova, šefa diplomatije Evropske unije Josepa Borrella i novog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta.

Glavna tema četrnaestog izdanja ministarskog foruma bit će utjecaj pandemije COVID-a 19 na geopolitičke odnose i svjetsku ekonomiju, a u petak ga otvara premijer Andrej Plenković, navodi Hina.

U Dubrovnik stižu Josep Borrell, povjerenik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku, ministri vanjskih poslova Malte, Slovačke, Slovenije, Albanije, Grčke, Češke, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Latvije.

Zapadni Balkan

Uz domaćina Gordan Grlića Radmana, na forumu će sudjelovati i posebni evropski predstavnik EU-a za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak kao i drugi diplomati i predstavnici organizacija poput OECD-a i EBRD-a.

Svoj prvi međunarodni nastup na forumu će imati Christian Schmidt, novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

U subotu se na skupu održavaju tri diskusije, na temu geopolitike u svijetu nakon pandemije, političke situacije na Zapadnom Balkanu te ekonomskog razvoja na tom području kroz Evropsku uniju i inicijative Tri mora i Kina 17+1.

Izvor: Agencije