Vučić o Inzkovoj odluci: Nisam pristalica nametnutih odluka

Vučić je naglasio da još nije dobio analizu pravnih eksperata, ali je istakao da je važno da u svakom trenutku ukaže pijetet prema Srebreničkim žrtvama.

Vučić je kazao da zna da je teško sa Bošnjacima razgovarati kada se pomene Srebrenica (Anadolija)
Vučić je kazao da zna da je teško sa Bošnjacima razgovarati kada se pomene Srebrenica (Anadolija)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, povodom odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da se u Krivični zakon uvede zabrana i kažnjavanje negiranja genocida, da nije pristalica nametnutih odluka, jer one nisu nikada donosile ništa dobro, već samo veće podjele, prenosi Tanjug.

Vučić je tokom gostovanja na TV Pink naglasio da još nije dobio analizu pravnih eksperata, ali je istakao da je važno da u svakom trenutku ukaže pijetet prema Srebreničkim žrtvama, koliko je važno i da sa Bošnjacima gradimo bratske odnose.

„Svi smo mi pravili stvari, to jest pojedini pripadnici naroda, kojima ne moramo uvek da se ponosimo. Neki su više pravili u Drugom Svetskom ratu, a neki u drugim ratovima. Budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka su od ključnog značaja, i zato ćemo morati da razgovaramo i poštujemo se a ne da gledamo kako jedni drugima zabiti nož u leđa“, objasnio je on.

Mora se otvoriti dijalog sa Bošnjacima

Vučić je kazao da zna da je teško sa Bošnjacima razgovarati kada se pomene Srebrenica, kao i što je sa Srbima teško razgovarati o drugim temama.

„Ali moramo da otvorimo dijalog koji mora biti širi, društveni, jer delimo sa Bošnjacima prostor u BIH, ali i u Srbiji. Moramo zbog toga da gradimo najbolje odnose“, podvukao je on.

Vučić je kazao da je najgluplje kada se čuje u sarajevskim kafanama da ih je pola miliona više od nas i da treba da nas zgaze, kao što je i takva priča u našim kafanama, jer ne treba da se gazimo, već da čuvamo mir.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO