Zdravko Mamić platio dug za izvlačenje novca iz Dinama

Bivši šef Dinama državi je namirio 6,90 miliona eura.

Zdravko Mamić je nedostupan za hrvatsko pravosuđe jer se nalazi u BiH, čije državljanstvo također ima (Al Jazeera)

Zdravko Mamić državi je namirio 52 miliona kuna [6,90 miliona eura] na šta ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sklopilo s njegovom suprugom.

Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku sa suprugom osuđenika sklopila sporazum o namirenju.

Izvačenje novca i podmičivanje sudaca

Država je i prije sklapanja sporazuma s Mamićevom suprugom, a nakon što je presuda postala pravomoćna, naplatila ranije blokiranih 7,5 milijuna kuna [995.555 eura].

Supruga se sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu od 44,5 milijuna kuna [5,90 miliona eura] u roku od 30 dana.

Navedeni iznos uplaćen je 21. jula 2021. u korist budžeta Republike Hrvatske, doznaje se u državnom odvjetništvu, prenosi Hina.

Protiv bivšeg šefa Dinama i saradnika vodi se još jedno suđenje zbog izvlačenja novca iz tog zagrebačkog nogometnog kluba, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudaca kojima je davao mito kako bi mu pogodovati. Nakon Mamićevog svjedočenja, uhapšeni su i osječki suci.

Izvor: Agencije