Osman Mehmedagić predat u nadležnost Tužilaštva BiH

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BIH je ispitan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Direktor Obavjestajno sigurnosne agencije Osman Mehmedagić je uhapšen jučer (Armin Durgut / PIXSELL)

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić jutros je predat u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine nakon što je ispitan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio je medijima glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Mehmedagić je uhapšen jučer zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca, podsjeća Fena.

Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine se okupila grupa građana kako bi iskazala podršku Mehmedagiću.

Iz Koordinacije boračkih saveza FBiH ranije su naveli da protest organizuju zbog, kako kažu, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH, prenosi Anadolija.

Oni su naveli da su duboko uznemireni zbog hapšenja Mehmedagića, prvenstveno jer ova akcija dolazi nedugo nakon što je Mehmedagić oslobođen pred Sudom za optužbe koje mu je Tužilaštvo BiH stavljalo ranije na teret.​​​​​​​

Pretres kuće

Jučer su policajci pretresli Mehmedagićevu porodičnu kuću u Sarajevu.

Za danas u 9:30 sati najavljene su demonstracije podrške Mehmedagiću ispred Tužilaštva BiH.

Sud Bosne i Hercegovine u februaru ove godine oslobodio je Mehmedagića i uposlenika te agencije Muhameda Pekića, nakon optužbi za nezakonito izuzimanje snimka iz poslovnice BH Pošte u Sarajevu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada