Blinken: Američki narod se pridružuje narodu BiH u sjećanju na žrtve

Dok razmišljamo o ovoj godišnjici, potvrđujemo svoju predanost radu na sprječavanju budućih zločina, napisao je američki državni sekretar,

Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu da zajednički radimo za bolju budućnost, poručio je Antony Blinken (Reuters)

„Danas se navršava 26 godina genocida u Srebrenici. Američki narod pridružuje se narodu Bosne i Hercegovine u sjećanju na više od 8.000 žrtava koje su ubijene“, objavio je State Department Blinkenovu izjavu.

Američki državni sekretar dodao je da „stojimo uz porodice onih koje su izgubili najmilije i uz one koji neumorno traže pravdu u njihovo ime“.

Za stabilnu i prosperitetnu BiH

„Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu da zajednički radimo za bolju budućnost, onu koja uključuje sve građane u Bosni i Hercegovini, stabilnoj i prosperitetnoj“, napisao je.

SAD duboko cijeni dugo prijateljstvo sa Bosnom i Hercegovinom i ostaje nepokolebljiv partner predan našem zajedničkom cilju demokratske i inkluzivne Bosne i Hercegovine na putu ka punoj euroatlantskoj integraciji. Dok razmišljamo o ovoj godišnjici, potvrđujemo svoju predanost radu na sprječavanju budućih zločina“, dodao je.

Izvor: Al Jazeera