Nastavak akcije u Zagrebu: Uhapšeno još deset osoba

Prema neslužbenim informacijama, uhapšeno je osam poduzetnika i dvoje gradskih uposlenika.

U srijedu je uhapšeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem (Sanjin Strukić / Pixsell)

Uskok i policija u četvrtak su u Zagrebu nastavili s antikorupcijskom akcijom pa je prema neslužbenim informacijama uhapšeno deset osoba – osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Tijela krivinong progona još se nisu službeno oglasila, no prema neslužbenim informacijama uhapšeni su gradski službenici koji su primali novac i poduzetnici koji su im plaćali kako bi dobivali poslove od grada.

Mediji saznaju da je među uhapšenim i član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 Zdravko Čabraja, prenijela je Hina.

Dan ranije uhapšeno je više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić navodno osumnjičen da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan koji mu je kao mito dao također u srijedu uhapšeni poduzetnik Milan Lončarić.

Prema pisanju medija, Bačić je navodno posredovao između Lončarića, nekadašnjeg vlasnika TEŽ-a i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića radi legalizacije projekt Vrtovi svjetla.

Uz to, mediji pišu da je Bačić lično donosio novac Bandiću u njegov ured u zagrebačku Gradsku upravu.

Sudija odlučuje o istražnom zatvoru

Aktualni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u antikorupcijskoj akciji uhapšeno dvoje zaposlenika Gradske uprave – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Bandićev nekadašnji lični vozač Zdravko Krajina.

Među uhapšenima su i Bandićev vozač Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat pod nadimkom „Kralj Adventa“.

U trećem kraku akcije uhapšena je i Ana Stavljenić Rukavina, bliska saradnica preminulog Bandića koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Policija i Uskok o hapšenjima bi se trebali oglasiti tokom dana, a zatraže li za nekoga od uhapšenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Izvor: Agencije