Restorani u Sjevernoj Makedoniji od sutra primaju goste i u zatvorenom

Restorani u Sjevernoj Makedoniji od četvrtka će moći da primaju goste i u ‘zatvorenom’ dijelu i da organiziraju svadbe, proslave i veselja.

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji je 5. aprila zabranjen rad kao jedna od mjera za sprečavanje ubrzanog širenja britanskog soja korona virusa, ali je od 28. aprila zbog smirivanja situacije dozvoljeno da goste primaju na teresama i u baštama (EPA)

Restorani u Sjevernoj Makedoniji od četvrtka će moći da primaju goste i u “zatvorenom” dijelu i da organiziraju svadbe, proslave i veselja.

Odlukom vlade u Skoplju, popunjenost unutrašnjeg dijela ugostiteljskih objekata kod svadbi i drugih veselja može da bude najviše 40 posto kapaciteta, ali ne više od 250 gostiju uz strogu primjenu anticovid protokola, prenosi Beta.

Ograničenja odluke

Ta odluka o ublažavanju dijela anticovid mjera u ugostiteljskom sektoru ne važi za diskoteke, kabaree i klubove, kojima i dalje nije dozvoljeno da rade i da primaju goste.

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji je 5. aprila zabranjen rad kao jedna od mjera za sprečavanje ubrzanog širenja britanskog soja korona virusa, ali je od 28. aprila zbog smirivanja situacije dozvoljeno da goste primaju na teresama i u baštama.

Izvor: Agencije