Dodik: Crnogorski poslanici koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u RS

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine smatra da ta njihova odluka predstavlja direktan udar na Republiku Srpsku i srpski narod.

Dodik uputio oštru poruku crnogorskim poslanicima koji su podržali usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici (Fena)
Dodik uputio oštru poruku crnogorskim poslanicima koji su podržali usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici (Fena)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku, jer kaže da ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod, prenosi Tanjug.

“Činom donošenja Rezolucije crnogorska skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište”, rekao je Dodik za Srnu.

On je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca, prenosi RTRS.

“Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vreme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spreče usvajanje ove sramne antisrpske Rezolucije”, rekao je Dodik.

Retorika koja vraća u 90-te

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je u svakom trenutku spreman da razgovara sa zvaničnicima Srbije, ali da nas retorika koja je trenutno aktuelna, vraća u devedesete, prenijeli su podgorički mediji, prenosi Beta.

Na pitanje da li je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o usvajanju Rezolucije o Srebrenici, Krivokapić je rekao da je sve ovo što se dešava neprimjerena priča koja nas vraća u 90.”

“Ja sam spreman za razgovor, nikad nikoga nisam odbio. Ali ovo što se dešava je jedna, pošteno rečeno neprimerena priča koja nas vraća u devedesete, bez ijednog povoda” rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare nakon održane Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom u Luksemburgu.

“Zamislite da za usvajanje rezolucije, okrivite čoveka koji fizički nije bio u parlamentu i da zaboravite da je parlament usvojio sličnu rezoluciju 2010. godine. Zamislite da vas neko napada a vi se ne branite i tom neodbranom želite da poručite, ono što je govorio i Marko Miljanov: “Kada vas napadaju nemojte odgovarati jer ako imaju obraza zastideće se za ono što rade”, poručio je Krivokapić u Luksemburgu.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO