Evakuirano više porodica nakon eksplozije u fabrici u Čačku

U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodila eksplozija u fabrici oružja ‘Sloboda’, u kojoj je lakše povrijeđeno troje radnika.

U posljednjih 16 dana u čačanskoj vojnoj kompaniji dogodile su se dvije eksplozije u fabričkim objektima (Tanjug)

U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodila eksplozija u fabrici oružja “Sloboda”, u kojoj je lakše povrijeđeno troje radnika.

Požar u fabrici “Sloboda” je ugašen, a preventivno je iz obližnjih naselja evakuirano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je osiguran smještaj, prenio je Tanjug Radioteleviziju Srbije.

Od stakla koje je puklo uslijed detonacije u krugu fabrike lakše su povrijeđena tri radnika, koji su zadobili manje posjekotine.

Policija i dalje osigurava prostor fabričkog kruga.

Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije “Sloboda” i od Sektora za vanredne situacije.

Lokaliziran požar

“Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere”, rekao je u subotu navečer zamjenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović za RTS.

Grad je organizirao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smještaj kod rođaka ili prijatelja.

Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervirani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smjestiti na sigurno.

U magacinskom prostoru fabrike “Sloboda” u Čačku u subotu navečer u 19.50 sati došlo je do eksplozije, koja je uznemirila građane.

Prilikom eksplozije u Slobodi pričinjena je materijalna šteta na stambenim objektima oko fabrike.

U posljednjih 16 dana u čačanskoj vojnoj kompaniji dogodile su se dvije eksplozije u fabričkim objektima.

Izvor: Agencije