Vučić: Građani BiH se od sutra mogu besplatno vakcinisati u Srbiji

Građani BiH moći će kao i građani Srbije da se vakcinišu gdje god hoće, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Loznici i bilo kom drugom gradu ili pograničnom mjestu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je novinarima da će svi građani BiH od sutra, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju certifikat kao i građani Srbije, prenosi Tanjug.

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom bh. entiteta Republika Srpska, koju predvode predsjedavajući Predsjedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, rekao da će građani Republike Srpske i iz cijele BiH moći kao i građani Srbije da se vakcinišu gdje god hoće, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Loznici i bilo kom drugom gradu ili pograničnom mjestu.

Besplatna vakcinacija

“Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije”, rekao je Vučić ističući da Srbija ima dovoljno vakcina, kao i da je ta zemlja u dvadesetak uspjela vakcinisati novih oko 630.000 – 640.000 građana.

Predsjednik Srbije je poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za cijeli region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

Također, poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže Republiku Srpsku u skladu Zakonom o specijalnim vezama i Dejtonskim sporazumom, ne kršeći nijednu međunarodnu normu, a pokazujući poštovanje i ljubav prema Republici Srpskoj.

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada