Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju s DPS-om

Predsjednik Vlade Crne Gore tvrdi kako je taj savez odlukom da bojkitira rad Skupštine i javno postao dio parlamentarne većine s tom partijom.

Zdravko Krivokapić: Dužan sam građanima Crne Gore kazati šta se događalo iza kulisa napada Demokratskog fronta na Vladu (EPA)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je u petak danas optužio najutjecajniji dio vladajuće koalicije, Demokratski front (DF), da, zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, ruši aktuelnu Vladu.

Tvrdi kako je taj savez odlukom da bojkitira rad Skupštine i javno postao dio parlamentarne većine s tom partijom, prenosi Tanjug.

“Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada DF-a na Vladu Crne Gore: DF, zajedno s DPS-om i njegovim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora“, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Krivokapić, na čiji je zahtjev u četvrtak navečer opozvan ministar pravde Vladimir Leposavić zbog negiranja genocida počinjenog u Srebrenici, a Skupština, na prijedlog Bošnjačke stranke, usvojila Rezoluciju o priznavanju genocida u Srebrenici, poručio je građanima da su svi iz Vlade i parlamentarne većine koje DF optužuje sada za izdaju spremni pobjedu dobijenu na izborima 30. augusta prošle godine “odbraniti po cijenu života“.

‘Sramniji od priznanja nezavisnosti Kosova’

Ranikje u petak su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević saopćili kako taj savez ne priznje Rezoluciju izglasanu u parlamentu o Srebrenci, kojom su Srbija, bh. entitet Republika Srpska i srpski narod “označeni genocidnim”.

Upozorili su da dugoročno to znači ukidanje RS-a, kao i da je taj dokument za Crnu Goru “sramniji od priznanja nezavisnosti Kosova”.

Nakon usvajanja Rezolucije i razrješenja ministra Leposavića, oni su na konferenciji za novinare saopćili kako će sada stranke u okviru koalicije koja je na prošlogodišnjim izborima nastupala na listi “Za budućnost Crne Gore“ odlučiti o daljim koracima u novonastaloj političkoj krizi.

“Donošenje takve odluke je važno, ona je teška i o njoj moraju da razgovaraju najvažniji predstavnici naroda i stranakački predstavnici“, rekao je Mandić.

‘Rezolucija o Srebrenici bila nepotrebna’

Krivokapić Smatra da je Rezolucija o poricanju genocida u Srebrenici “zaista bila nepotrebna”, jer produbljuje podjele i sukobe u društvu, a nema je ni Bosni I Hercegovini”.

“Crna Gora je već imala usvojenu deklaraciju Evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici”, napisao je on na svom Twitter nalogu.

“Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i ni jedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda… Opraštamo, suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti. Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše djece”, napisao je Krivokapić.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO