Krivokapić: Novi pokušaj rušenja Vlade Crne Gore

Premijer Crne Gore tvrdi da je sve što se dešava posljednjih dana samo ‘finale onoga što se, od kako je formirana Vlada, pripremalo i sistematično gradilo’.

Zdravko Krivokapić: Do kraja ću ostati na braniku zaštite interesa svih građana Crne Gore (EPA)
Zdravko Krivokapić: Do kraja ću ostati na braniku zaštite interesa svih građana Crne Gore (EPA)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo se u četvrtak obratio javnosti saopćenjem u kojem kaže da je opet okrivljen za neposlušnost onima koji smatraju da trebaju upravljati njegovom glavom i njegovim odlukama samo zato što je predsjednik Vlade koji ne prihvata ucjene.

Nakon oštrih riječi izgovorenih u Skupštini u srijedu navečer, kada je poslanike optužio da su “politički licemjeri, lažovi i nemoralni”, Krivokapić, uoči glasanja o nizu zakonskih akata, povjerenju ministru Vladimiru Leposaviću na njegov zahtjev i rezoluciji o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, tvrdi da je sve što se dešava posljednjih dana samo “finale onoga što se, otkako je formirana Vlada, pripremalo i sistematično gradilo”.

A to je, kako tvrdi premijer, pokušaj urušavanja i diskreditacije prve demokratske vlade u historiji Crne Gore, vlade bez Demokratske partije socijalista (DPS), prenosi Tanjug, pozivajući se na podgoričke Vijesti.

‘Dobro uigran i pripreman scenario’

“Nije to slučajnost, već uigran i dobro pripreman scenario. Uprkos svemu – uspjećemo. Moramo svi zajedno uložiti maksimalne napore u cilju stabilizacije političkih prilika. U ovom trenutku to je naša najsvetija dužnost i obaveza pred vama, građanima, jer je to jedina mjera odgovorne, mudre i zrele državne politike”, naveo je Krivokapić u više emitovnoj nego državničkoj poruci javnosti.

U tom cilju će, kako je i planirao, u najskorijem roku, pokrenuti dijalog sa svim predstavnicima parlamentarne većine.

Građane je pozvao da vjeruju u zajedničku izbornu pobjedu 30. augusta prošle godine.

“A ja ću do kraja ostati na braniku zaštite interesa svih građana Crne Gore, makar me i tri puta gore osuđivali, i neću nikada pristati na ucjene kojima se od mene traži, da za cijenu mog ostanka na čelu Vlade izdam zakletvu koju sam, u trenutku mog imenovanja, vama najličnije dao”, naveo je Krivokapić.

‘Teško je biti prvo dijete demokratije’

Poručio je da po cijenu bilo koje funkcije nikada neće prihvatiti da “stvaramo društvo u kom samo partijama pripada ono narodno, ono državno, u kom je opet partijski apetit najčešće primarni motiv”.

“Takvu pobjedu nisam želio, jer to i nije pobjeda. Zbog takvog puta opet sam uslovljavan, opet mi prijete gubitkom povjerenja, a narodu produbljivanjem tenzija. Opet sam okrivljen za neposlušnost onima koji smatraju da treba da upravljaju mojom glavom i mojim odlukama samo zato što sam premijer koji ne prihvata ucjene”, naveo je Krivokapić.

Dodao je da je teško “biti dijete demokratije, njegovo prvorođenče, glas njegovog vapaja, a ovdje mislim na sve nosioce današnje vlasti”.

“Teško je biti prvi, sijati po rođenju, znati sve, a tek učiti, kako se postaje narodu dostupan nakon trideset godina apsolutne nedostupnosti”, rekao je Krivokapić.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO