Vesić: Od večeras popuštanje mjera u Beogradu

Pružava se radno vrijeme trgovina i ugostiteljskih objekata, a moguće je organizovati veća okupljanja.

Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na otvorenom, a moguće je organizovati mature, svadbe, nastavu u prirodi i ekskurzije (EPA)

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Gradski štab za vanredne situacije danas donijeti naredbe kojima se popuštaju epidemiološke mjere nakon što nove uredbe Vlade Srbije budu objavljene u Službenom glasniku.

Odluka Gradskog štaba stupa na snagu odmah tako da od večeras ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim objektima mogu da rade do ponoći radnim danom i do jedan sat poslije ponoći vikendom, kako je bilo i prije epidemije, rekao je Vesić za TV Pink, prenijela je Beta.

“Ugostiteljski objekti koji se nalaze van stambenih zgrada mogu da rade bez ograničenja na otvorenom i do jedan sat posle ponoći u zatvorenom prostoru. Emitovanje muzike dozvoljeno je do jedan sat posle ponoći“, dodao je.

Rekao je da je dozvoljeno okupljanje do 500 osoba na otvorenom, a moguće je organizovati mature, svadbe, nastavu u prirodi i ekskurzije, uz poštovanje mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje.

Zeleno svjetlo za festivale

“Trgovinske radnje u Beogradu od večeras mogu da rade 24 sata, a dozvoljeno je i prisustvo publike na sportskim utakmicama tako da u zatvorenom prostoru bude popunjeno 30 posto kapaciteta, a na otvorenom 50 posto. Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na zatvorenom prostoru, što znači da je moguće organizovati kongrese i seminare za toliko ljudi”, dodao je Vesić.

Vesić je naveo da je festivale moguće organizovati uz posebno odobrenje Кriznog štaba koji će procjenjivati koje mjere su preduzete kako bi se učesnici zaštitili od korona virusa.

„To znači da je moguće organizovati i Exit, Bear fest, Lav fest i Arsenal, kao i mnoge druge festivale uz odobrenje Кriznog štaba. Dovoljno je da festivali poštuju protokole koje je nedavno propisao Gradski zavod za javno zdravlje”, istakao je Vesić.

Naveo je da Beograd prednjači po broju vacinisanih protiv korona virusa i da je do sada bar prvu dozu vakcine primilo više od 725.000 ljudi.

Izvor: Agencije