Čedi Jovanoviću krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja

Lider LDP-a je 2. juna razbio staklo na lokalu u Novom Beogradu.

Protiv Čedomira Jovanovića će biti podnijeta krivična prijava za dva krivična djela (Anadolija)
Protiv Čedomira Jovanovića će biti podnijeta krivična prijava za dva krivična djela (Anadolija)

Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je nakon izvršenih provjera izdalo nalog policiji da se protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršio tri krivična djela u vezi sa događajem u kojem je oštećen objekat brze hrane u Novom Beogradu.

Protiv Jovanovića će biti podnijeta krivična prijava za dva krivična djela iz Krivičnog zakonika: nasilničko ponašanje i uništenje i ostećenje tuđe stvari, kao i za krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru, preciziraju iz tužilaštva, prenosi Tanjug.

Riječ je o događaju kada je Jovanović 2. juna razbio staklo na lokalu Pončo gađajući izlog stolicom.

Odvojeni postupak

U izjavi za medije sljedećeg jutra on je rekao da je do incidenta došlo pošto su ga napali članovi pripadnika navijačke grupe Hijene.

Inače, protiv Jovanovića se pred Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi i postupak povodom sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju Fizio centar.

U tom slučaju Jovanović se tereti za krivično djelo lake tjelesne povrede, a saslušanje u tužilaštvu je zakazano za 25. juni.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO