COVID autobusi za vakcinaciju u ruralnim krajevima Hrvatske

Autobusi će vakcinaciju učiniti dostupnijom onima koji bi morali putovati u neki veći grad.

Autobusi će u svakom mjestu boraviti po sat vremena (Damir Špehar / Pixsell)

Danas je počela vakcinacija uz pomoć takozvanih COVID autobusa koji će obilaziti i cijepiti stanovništvo ruralnih krajeva Hrvatske protiv korona virusa.

U Hrvatskoj je pokrenut projekt COVID autobusa koji su cijepljenje građana u malim mjestima započeli u dvije općine Virovitičko-podravske županije, u Pitomači i Špišić Bukovici.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak sudjelovali su jutros na promociji novog načina cijepljenja u mjestima Stari Gradac i Otrovanec, prenosi Anadolija.

Ministar zdravstva Beroš poručio je kako je vakcinacija jedini način borbe protiv epidemije korona virusa, te kako je za Hrvatsku, kao turističku zemlju, važno poslati poruku sigurnosti.

“Promocija cijepljenja je promocija zdravlja, sigurne budućnosti, zdravstvene i gospodarske”, kazao je Beroš.

‘Interes za vakcinaciju smanjen’

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je kako je Hrvatska trenutno na preko 40 posto cijepljenog odraslog stanovništva te kako je interes za cijepljenje smanjen, zbog čega su COVID autobusi inovativan način jačanja kampanje, uz mogućnost da se vakciniše ko god želi u bilo koje vrijeme.

“Ovaj autobus obići će ruralne dijelove ove županije i učiniti cijepljenje dostupnijim onima koji su se možda dvoumili otputovati u županijsko središte u Virovitici ili u neki veći grad, a sad će imati priliku cijepiti se blizu svoji domova”, poručio je Capak.

Autobusi će u svakom mjestu boraviti po sat vremena, s tim da će mještani ranije biti obaviješteni o vremenu boravka autobusa u blizini i moći će se cijepiti bez prethodne najave, uz obavezu ostanka 15 minuta nakon vakcinacije pod nadzorom liječnika.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO