Vučić o tužbi Kosova za genocid: Upozoravam ih i molim da to ne rade

Tužba protiv države Srbije može se izvesti samo preko druge države, Albanije, rekao je predsjednik Srbije.

Evropi je uspješna Srbija, Srbija bez Kosova, rekao je Aleksandar Vučić (EPA)

Evropi je uspješna Srbija, Srbija bez Kosova, ocijenio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za TV Pink, poručio Albancima u Prištini, koji svakog dana prijete Srbiji tužbama za genocid, da to ne rade.

„Tužbu za genocid protiv države Srbije, koja je uvek i koja i danas formalno pravno postoji na KiM, možete da izvedete samo preko druge države, Albanije. To bi značilo de fakto početak ujedinjenja sa Albanijom. Upozoravam vas i molim da to ne činite“, naglasio je Vučić, prenio je Tanjug.

Pozvao je i one koji Kosovo i dalje, kako kaže, „ljuljaju i paze kao svoje dete“, da to ne čine.

„Kao Boga ih molim da to ne čine“, rekao je.

Vučić je ukazao da, kada ljudi iz inostranstva govore da su protiv promjena granica ne govore istinu, jer su oni zapravo za promjenu granica.

‘Da Srbija ne bude jaka i dominantna’

„Lažu otvoreno, oni su samo za to da se promene granice Srbije. Kada god kažu da su protiv promene granica, ja kažem – ti si još jedan od licemera koji želi promenu granica koja je ostvarena na silu kada smo imali nesposobnu vlast u Srbiji. Kažete protiv ste promena granica, a na Kosovu to opravdavate navodnom humanitarnom katastrofom. Zar nije bila veća katastrofa u Iraku i što onda Basru niste odvojili od Bagdada?“, rekao je on dodajući da to govori samo o licemerju tih osoba.

„Što niste odvojili Kandahar od Kabula u Avganistanu. Homs od Damaskusa u Siriji? Samo ste Srbiji našli da odvajate iako nije bilo ni blizu humanitarne katastrofe?“, poručio je on.

„Što bi im bila u interesu uspešna Srbija? Evropi je uspešna Srbija, Srbija bez Kosova. Zato su i protiv mini Šengena, protiv politike ‘Balkan Balkancima’. Uvek žele da podižu druge protiv nas, da Srbija ne bi bila jaka, ne bude dominantna“, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije