U S. Makedoniji od danas kraći policijski sat

Kafići i restorani moći će raditi dva sata duže, do 22:30 sati, ali samo otvoreni dijelovi.

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je ponovo dozvoljeno da primaju goste (EPA)
Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je ponovo dozvoljeno da primaju goste (EPA)

U Sjevernoj Makedoniji policijski sat od danas će počinjati dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vrijeme kafića i restorana, prema odluci vlada iz Skoplja.

Kako se navodi u saopštenju, policijski sat će umjesto u 21:00 počinjati u 23:00, a trajat će kao i do sada, do 5:00 narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći raditi do 22:30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštovanje postojećih mjera i protokola, prenijela je Beta.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i prijedlog Komisije za zarazne bolesti da svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoiizolaciju (karantin) zbog sprječavanja širenja novih sojeva korona virusa.

Tri sedmice zabrane

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je, nakon tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima do 20:30 sati, dok je početak policijskog sata pomjeren sa 20:00 na 21:00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Sjevernoj Makedoniji je uvedeno 10. marta, nakon što se ubrzano počeo širiti zarazniji britanski soj korona virusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO