Ponovo usvojen Zakon o državnom tužilaštvu Crne Gore

Zastupnici u Skupštini su ponovo usvojili pomenuti zakon, nakon što ga je predsjednik Milo Ðukanović odbio potpisatati i vratio ga na ponovno odlučivanje.

Za zakon je glasao 41 zastupnik parlamentarne većine (EPA-Arhiva)
Za zakon je glasao 41 zastupnik parlamentarne većine (EPA-Arhiva)

Zastupnici vladajuće većine u Skupštini Crne Gore ponovo su u četvrtak usvojili izmijenjeni Zakon o državnom tužilaštvu.

Za zakon je glasao 41 zastupnik parlamentarne većine, dok opozicija nije prisustvovala glasanju, prenosi Tanjug.

Minut šutnje za Duška Jovanovića

Zastupnici su, na molbu zastupnika Prave Crne Gore Marka Milačića, minutom šutnje odali poštu Dušku Jovanoviću, vlasniku i glavnom i odgovornom uredniku lista Dan, koji je na današnji dan prije 17 godina ubijen ispred redakcije tog dnevnika.

Zastupnici su ponovo usvojili pomenuti zakon, nakon što ga je predsjednik Milo Ðukanović odbio potpisatati i vratio ga na ponovno odlučivanje.

Izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu je, između ostalog, predloženo da članovima sadašnjeg Tužilačkog savjeta prestaje mandat proglašenjem novog tužilačkog savjeta.

Izvor: Agencije

Povezane

Zastupnici će se ponovo izjasniti o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, radu, državnim službenicima i namještenicima, zdravstvenoj zaštiti.

20 Jan 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO