Nebojša Vukanović pušten na slobodu

PU Trebinje je ranije saopćilo da su Vukanoviča lišili slobode ‘zbog počinjenih prekršaja po zakonu o javnom redu i miru bh. entiteta Republika Srpska’.

Poslanik SDS-a u NSRS Nebojša Vukanović pušten je na slobodu (Screenshot)

Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je jutros priveden, pušten je na slobodu, prenosi Anadolija.

Iz Policijske uprave Trebinje ranije je saopćeno da su policijski službenici ove uprave u ponedjeljak lišili slobode osobu N.V. zbog počinjenih prekršaja po zakonu o javnom redu i miru bh. entiteta Republika Srpska.

Kako je ranije potvrđeno, u Trebinju je lišen slobode Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a.

‘Narušavanje javnog reda i mira’

U saopćenju iz PU Trebinje, uz navođenje inicijala Vukanovića, piše da je od ponedjeljka ujutro dva puta prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira.

“Prva prijava je evidentirana oko 7:00 časova, kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju. Druga prijava evidentirana je oko 10:30 časova, kada je lice N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je N.V. odbio postupiti po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišenja slobode.

O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, a iz PU Trebinje navode da je dalji rad po navedenim prijavama u toku.

Izvor: Agencije