Skupština Crne Gore: Poslanici opozicije i dijela vlasti nose ‘Cvijet Srebrenice’

Prijedlog poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, prihvaćen je većinom glasova.

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su danas prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice" (Anadolija)

Poslanici Bošnjačke stranke podijelili su danas prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore kolegama poslanicima “Cvijet Srebrenice”, neslužbeni simbol genocida u Srebrenici koji se dogodio u Bosni i Hercegovini 1995. godine, javlja Anadolija.

“Cvijet Srebrenice” nose svi poslanici opozicije, kao i nekoliko poslanika vlasti.

Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici

Prijedlog šefa kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, prihvaćen je većinom glasova poslanika. Za ovakav prijedlog su glasala 42 poslanika.

“Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region”, kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savjesti.

Izvor: Agencije