Danis Tanović na Twitteru: Nazovimo Novalića i recimo da nam je ‘rekao Asim da se javimo’

Tanović je, u ironično intoniranoj poruci na tviteru, predložio da se filmski radnici obrate za pomoć federalnom premijeru Novaliću.

Danis Tanović se oglasio na tviTwitteru ironičnnom porukom (Arhiva)

Današnje suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću privuklo je mnogo pažnje o čemu svjedoči i tvit, koji je objavio na svom profilu bh. oskarovac Danis Tanović.

Tanović je, u ironično intoniranoj poruci na tviteru, predložio da se filmski radnici obrate za pomoć federalnom premijeru Novaliću.

“Predlažem članovima Udruženja filmskih radnika da i mi nazovemo Fadila i kažemo da nam je rek'o Asim da se javimo”, napisao je Tanović u tvitu.

“Ima raznih Asima”

Iz viber prepiske koja je predstavljena na suđenju u predmetu „Respiratori“ vidljivo je da je vlasnik preduzeća „Srebrena malina“ Fikret Hodžić, inače jedan od optuženih u slučaju napisao:

“Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima, pa kad budete imali minutu”.

Prva sugestija velikom dijelu javnosti na pominjanje imena Asim bila je kako je riječ o Asimu Sarajliću, bivšem visokom funkcioneru Stranke demokratske akcije (SDA) i delagatu te stranke u Domu naroda Parlamenta BiH.

Sarajlić je danas, tokom pauze, novinarima na pitanje da prokomentariše sadržaj poruke kratko odovorio „Ima raznih Asima”.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada