Sud: Zoran Mamić u zatvor ili raspisavanje potjernice

Bivši trener Dinama, koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, morat će se javiti u Remetinec do 10. maja, na odsluženje kazne od četiri godine i osam mjeseci.

Zoran Mamić se prošle sedmice pridružio bratu Zdravku Mamiću u BiH, gdje žeiu odslužiti zatvorku kaznu (EPA)

Zoran Mamić, bivši trener Dinama i brat nekada prvog čojveka tog zagrebačkog nogometnog kluba Zdravka Mamića, morat će se javiti u zatvor Remetinec do 10. maja, na odsluženje kazne od četiri godine i osam mjeseci, odlučila je sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda.

Na ovu odluku Zoran Mamić ima pravo žalbe, prenosi hrvatski mediji.

Zoran Mamić se proše sedmice pridružio bratu Zdravku Mamiću u Bosni i Hercegovini i zatražio od zagrebačkog Županijskoga suda da kaznu služi u toj državi, čije državljanstvo ima.

Moguće raspisivanje potjernice

Sutkinja izvršenja je zahtjev Zorana Mamića u nedjelju proslijedila Ministarstvu pravosuđa Hrvatske, koje treba odlučiti hoće li njegovu presudu ustupiti Bosni i Hercegovini ili ne.

Odluka da se Zoran Mamić javi na izdržavanje kazne 10. maja ubrzo bi trebala biti objavljena na oglasnoj tabli Županijskog suda, budući da je nije došao lično preuzeti.

Ukoliko Zoran Mamić uloži žalbu na tu odluku i ona bude odbijena, a on se ne pojavi na odsluženje zatvorske kazne, za njim će biti raspisana potjernica.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO