Prvi konvoj američkih vozila ušao u BiH, sprema se vježba ‘Brzi odgovor 21’

Vježbe će biti izvedene na Manjači, Glamoču i na lokaciji kasarne i aerodroma ‘Dubrave’ kod Tuzle.

Vježba 'Brzi odgovor 21' je zajednička vježba Oružanih snaga BiH i SAD-a, a bit će izvedena polovinom maja
Vježba 'Brzi odgovor 21' je zajednička vježba Oružanih snaga BiH i SAD-a, a bit će izvedena polovinom maja

Konvoj vojnih vozila iz sastava 21. zapovjedništva za potporu američkih oružanih snaga u Evropi, ušao je u srijedu u Bosnu i Hercegovinu, saopćilo je danas Ministarstvo odbrane BiH.

Riječ je o prvom konvoju vojnih vozila Oružanih snaga SAD-a koji je sa ciljem prebacivanja ljudstva i opreme za potrebe bilateralne vježbe „Brzi odgovor 21“ ušao na teritoriju Bosne i Hercegovine.

‘Brzi odgovor 21’

Vježba „Brzi odgovor 21“ je zajednička vježba Oružanih snaga BiH i SAD-a, a realizirat će se u drugoj polovini mjeseca maja na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč, te na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ kod Tuzle.

Iz Ministarstva odbrane BiH u narednim danima očekuju dolazak preostalih američkih snaga koje će sa Oružanim snagama BiH učestvovati u vježbi.

Izvor: Agencije

Povezane

Put BiH u NATO uzrok je očite ruske frustracije

U sjedištu Sjevernoatlanstkog saveza u Briselu podsjećaju da ‘nediplomatski ispadi’ predstavnika ruske diplomatije u Sarajevu nisu slučajnost, niti su rijetki.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine direktne su žrtve odluke o blokiranju procesa odlučivanja u Bosni i Hercegovini. Duže od dvije godine čekali su izmjene Zakona o platama u državnim institucijama, kako bi njihova primanja narasla za 50 eura. Zakon se odnosio na blizu 80 posto pripadnika Oružanih snaga i pred samo usvajanje oborili su ga […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO