Aleksiću produžen pritvor

Vlasnik škole glume u Beogradu Miroslav Aleksić (68) uhapšen je, nakon što ga je više učenica optužilo za silovanje.

Aleksića je prva policiji prijavila glumica Milena Radulović, a nakon nje i druge djevojke (Al Jazeera)

Viši sud u Beogradu produžio je danas na najduže do 30 dana pritvor vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću koji se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

“Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti 22. aprila donelo rešenje kojim je prema M.A., kome se stavlja na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanje, produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana”, saopšteno je danas iz Višeg suda, prenosi novinska agencija Beta.

U saopštenju se navodi da je pritvor Aleksiću produžen “zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo”.

Među razlozima za produženje pritvora je i to što je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret “propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog djela i težina posljedice djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”.

Sedam oštećenih žena

Više javno tužilaštvo u Beogradu jučer je saopštilo da je podiglo optužnicu protiv Aleksića i da je predloženo da mu se produži pritvor.

“Od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih”, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

“O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu. Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa”, dodalo je tužilaštvo.

Učitelj i vlasnik škole glume u Beogradu Miroslav Aleksić (68) uhapšen je sredinom januara, nakon što ga je više učenica te škole optužilo za silovanje.

Aleksića je prva policiji prijavila Milena Radulović, a nakon nje i druge djevojke.

Izvor: Agencije