Od ponedjeljka u Srbiji rade bašte kafića

Postoji mogućnost da se omogući rad tržnih centara, ali pod specifičnim uslovima, rekao je Zoran Gojković.

Ugostiteljski objekti od ponedjeljka će moći primati goste, ali isključivo u baštama (EPA)
Ugostiteljski objekti od ponedjeljka će moći primati goste, ali isključivo u baštama (EPA)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Srbije Zoran Gojković izjavio je danas da će kafići i ugostiteljski objekti u zemlji, ako se situacija ne pogorša, od ponedjeljka moći primati goste, ali isključivo u baštama, a ne i unutrašnjosti objekta.

Gojković je na konferenciji za novinare nakon sjednice Kriznog štaba rekao da to važi za sve objekte na teritoriji Srbije.

Prema njegovim riječima, do ponedeljka i dalje važi zabrana rada, a ako se ne pogorša situacija sa brojem zaraženih, kafići i objekti će moći raditi u režimu rada koji će biti objavljen tokom vikenda.

Učenici i dalje na online nastavi

Gojković kaže da će se o radu tržnih centara tek razgovarati i da postoji mogućnost da im se omogući rad, ali pod specifičnim uslovima, ako broj zaraženih bude u padu.

Nastava u školama do daljeg ostaje online, jer, kako kaže Gojković, nema uslova da se đaci vrate uobičajenim školskim aktivnostima.

Gojković je rekao da će ostalim usložnim objektima od ponedeljka biti produženo radno vrijeme do 22 sata kako se ne bi veliki broj ljudi skupljao u kraćem vremenskom periodu, kao što je to sada slučaj.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO