Popuštanje mjera u Crnoj Gori

Policijski sat će od sutra trajati od ponoći do pet ujutro.

Zabrana muzike u kafićima i dalje ostaje na snazi (Filip Filipović/Halopix/PIXSELL)
Zabrana muzike u kafićima i dalje ostaje na snazi (Filip Filipović/Halopix/PIXSELL)

U Crnoj Gori od sutra će biti zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od ponoći do pet sati, a ugostiteljski objekti radit će do 23 sata, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama.

Ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za novinare resora na čijem je čelu, Kliničkog centra i Instituta za javno zdravlje, saopštila je da zabrana muzike u kafićima i dalje ostaje na snazi.

„Uz mogućnost da, ukoliko se ovakav trend nastavi sljedeće sedmice, korigujemo i ovu mjeru. Dozvoljena su samo sjedeća mjesta, ali ne i šankovi i mjesta za stajanje”, navela je Borovinić Bojović, prenijela je Anadolija.

Kazala je da će marketi, supermarketi i hipermarketi, prodavnice obuće, odjeće, kozmetički i frizerski saloni raditi od sedam do 22 sata.

Mjere na snazi do 23. aprila

“Ustanove obrazovanja i kulture radit će do 22 sata, a ne do 18 sati, kako je bilo definisano prethodnim mjerama. Dostava hrane bit će moguća do ponoći u cijeloj Crnoj Gori”, dodala je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je navela da je u Podgorici i Danilovgradu u vrtićima, školama i fakultetima, koji su bili zatvoreni, dozvoljeno pohađanje nastave od ponedjeljka do 23. aprila.

“U Podgorici i Danilovgradu rad dječjih igraonica takođe je dozvoljen od sedam do 20 sati, a rad fitnes centara i teretana bit će dozvoljen do 22 sata”, rekla je Borovinić Bojović.

Epidemiološke mjere će biti na snazi od sutra do 23. aprila.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO