Građani i navijači protestovali zbog policijske brutalnosti u Mostaru

Nekoliko stotina ljudi okupilo se ispred zgrade MUP HNK-a u znak protesta zbog postupka dvojice policajaca koji su prije dva dana pretukli mladića u Mostaru.

"Mostarska policija - mito i korupcija", uzvikivali su prisutni (Anadolija)

Nekoliko stotina građana Mostara okupilo se ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a) u Mostaru u znak protesta zbog postupka dvojice policijskih službenika, koji su prije dva dana pretukli mladića u Mostaru, što je zabilježila nadzorna kamera pred ulazom u zgradu.

“Mostarska policija – mito i korupcija”, uzvikivali su prisutni, među kojima je bio veći broj navijača HŠK Zrinjski, prenosi Anadolija.

U subotu navečer policajaci su pretukli mladića Slavena Blaževića pred ulazom u zgradu, navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Foto: Anadolija

Policajci suspendovani

Policajci su nakon što je snimak dospio u medije suspendovani, nakon čega se pojavio još jedan snimak i svjedočanstvo u kojem se tvrdi da ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.

Dosad osim saopštenja u kojima je navedeno da su policajci kažnjeni, MUP HNK-a, čiji je ministar uz premijera pozvan na ostavku, ne iznosi nove detalje.

Izvor: Agencije